Wedstrijdverslag 22 april 2018

Geplaatst 22 apr. 2018 23:44 door Hans Ankeveen   [ 23 apr. 2018 00:06 bijgewerkt ]
1E ELFTAL VERLIEST STREEKDERBY TEGEN ‘S=GRAVELAND MET 2-3

In  begin waren er wat kleine kansen voor de Ankeveners, maar het was ‘s-Graveland dat uit hun eerste kans  meteen efficient de 0-1 scoorde.
Even later werd het zelfs 0-2 door een grove verdedigingsfout.
ASV”65 was verder in de eerste helft onmachtig om het tij te keren en liet teveel ruimte op het middenveld aan de tegenstander en elke afvallende bal was voor ‘s-Graveland.
Na de rust een iets aandringend ASV”65 dat het middenveld wat beter bezet had. doch de overtuiging ontbrak om de ontstane kansen af te maken.

Aan de andere kant kreeg ‘s-Graveland ook kansen om de genadeklap uit te delen, maar de goed keepende Rico Souverijn hield de Ankeveners in de wedstrijd.
Uitblinker Laurens van der Greft werd na een geweldige rush neergelegd binnen de zestien en captain Yoeri Tol verzilverde de toegekende penalty en dat betekende de 1-2.
Even leken de blauwwitten te wankelen, maar herpakten zich snel door de 1-3 te scoren en leek de wedstrijd gespeeld.

Daarna volgde een open wedstrijd en was het Laurens van der Greft die met een geweldig afstandsschot in de 88ste minuut de 2-3 liet aantekenen, maar uiteindelijk won ‘s-Graveland verdiend deze leuke derby, die onder heerlijke zonnige omstandigheden gespeeld werd.
De sfeer na afloop was zoals altijd bijzonder gezellig. Jeugdspeler Berend van de Bunt maakte via een invalbeurt een kwartier voor tijd een prima indruk en debuut.
Dit is voorlopig de laatste derby die beide teams tegen elkaar gespeeld hebben, aangezien ASV”65 volgend seizoen een zaterdagclub wordt.
Na afloop overheerste ook dit gegeven bij velen en is het natuurlijk jammer dat we zo”n  evenement in de toekomst met elkaar moeten missen.