Wedstrijdverslag 23-10-2016

Geplaatst 23 okt. 2016 12:32 door Hans Ankeveen   [ 29 okt. 2016 07:13 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL BEKERT VERDER NA WINST MET STRAFSCHOPPEN TEGEN DERDE KLASSER VRIENDENSCHAAR
In Ankeveen werd het een zeer spannende wedstrijd met in de eerste helft een iets beter voetballend Vriendenschaar.
Na rust liep het bij ASV”65 beter vanwege een tactische verandering van trainer Dennis van Dijk, waardoor de Ankeveners meer diepgang in hun spel kregen en daardoor er steeds gevaarlijk uitkwamen.

Al heel snel kwam Vriendenschaar op een voorsprong en leek over ASV”65 heen te gaan walsen. De Ankeveners herpakten zich keurig maar konden voorin geen potten breken, maar verdedigden met hart en ziel, zodat de rust met 0-1 aanbrak.
Na rust was het Marouane Elamdoui die via een vernuftig technisch hoogstandje de gretige Emmanuel Obeng in stelling bracht, die vervolgens een splijtende diagonale pass verzond op gelegenheidsspits Benjamin Tol die snoeihard de verdiende gelijkmaker binnenschoot.

Daarna kansen over en weer en werd het een zeer leuk kijkspel voor de toeschouwers. met niet echt goed voetbal.
Maar men zag wel 2 ploegen die vochten voor wat ze waard waren en voor de overwinning De uitblinkende goalie Gregory Hellings zag nog een vrije trap van Vriendenschaar op de paal belanden en had het fortuin aan zijn zijde.

De penaltyreeks die volgde werd een overwinning voor ASV”65. Benjamin Tol, Marouane Elhamdoui, Farred Benzema en Jesse Molly verzilverden hun strafschop. Gregory Hellings zag 1 strafschop op de paal belanden en stopte hun vierde penalty.

Er volgde een geweldige ontlading. Goed voor het moraal is deze overwinning absoluut. Een leuke opsteker voorafgaande aan de Wijdemerense kraker van a.s. zondag thuis tegen ‘s-Graveland. Farred Benzema werd man of the match.