Wedstrijdverslag 27-11-2016

Geplaatst 27 nov. 2016 13:07 door Hans Ankeveen
1E ELFTAL SPEELT GELIJK MET 1-1 TEGEN ANKARASPOR

In Amsterdam werd er tegen Ankaraspor een moeizaaam gelijkspel behaald.
Over de gehele wedstrijd gezien was de uitslag terecht, maar gelet op de kansen in  het laatste kwartier toen de Amsterdammers na een rode kaart met 10 man verder moesten hadden de Ankeveners het duel naar zich toe moeten trekken.

Het eerste half uur van de wedstrijd ging gelijk op en vlak voor rust was ASV”65 de gevaarlijkste en de meer voetballende ploeg, hetgeen in de 44ste minuut resulteerde in een 0-1 voorsprong.
Emmanuel Obeng liet een prima pass in de diepte los op Laurens van de Greft die na een fraaie passeeractie de 0-1 binnenschoot.

Kort na rust konden alle tactische plannen weer de ijskast in, want in de 47ste minuut werd het alweer 1-1. Daarna ging het spel op en neer en werd het een open wedstrijd en werden de Amsterdammers in de omschakeling beetje bij beetje wat gevaarlijker en hadden de Ankeveners het geluk aan hun zijde toen een bal binnenkant van de paal in de handen van de goed keepende Gregory Hellings terecht kwam.

Zou het 2-1 zijn geworden dan voor Ankaraspor dan zouden de Ankeveners beslist puntloos naar huis gekeerd zijn. Na de rode kaart van Ankaraspor kregen Sherrick Krind, Stefano Holwijn en Laurens van de Greft de gelegenheid om de wedstrijd te beslissen, doch het geluk ontbrak. Door dit gelijke spel stijgt ASV”65 op de ranglijst van plaats 13 naar nr. 11.

Komende zondag wordt er thuis tegen Waterwijk gespeeld.