Wedstrijdverslag 28 februari 2016

Geplaatst 28 feb. 2016 13:08 door Hans Ankeveen   [ 14 mrt. 2016 11:19 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

1E ELFTAL MORST TWEE PUNTEN TEGEN ACHTERVELD

ASV”65 opende  voortvarend in Achterveld en kwam al na 8 minuten na een goede voorzet van Sherrick Krind via Laurens van de Greft op een 0-1 voorsprong.

Even later werd er achterin slordig en niet adequaat verdedigd en kwam Achterveld langszij. Daarna veel kansen voor de Ankeveners om voor de rust al een ruime afstand te nemen, doch het vizier stond niet op scherp.

Na rust een zelfde spelbeeld, een dominerend ASV”65 met zo nu en dan een tegenstootje van Achterveld.Eindelijk was het in de 64ste minuut raak via een strakke kopbal van Benjamin Tol uit een goed genomen corner van Prince Decker.

Het wachten was op de 1-3 en leek een  kwestie van tijd. Ondanks de vele kansen bleef deze treffer uit en ASV”65 ging geforceerd aanvallen en gaf te veel ruimte weg op het middenveld, waardoor Achterveld veel kon counteren en dat was niet altijd van gevaar ontbloot.

Achteraf kun je makkelijk stellen dat de Ankeveners de 1-2 hadden moeten koesteren en hun organisatie hadden moeten herpakken i.p.v. geforceerd de 3-1 te willen maken, want in de 86ste minuut kregen zij de deksel op hun neus.

De achterveldse spits scoorde een wonderschoon doelpunt en ASV”65 kreeg een lesje in effectiviteit. Dit mag natuurlijk niet gebeuren als er titelaspiraties zijn.

2E ELFTAL SPEELT MET 3-3 GELIJK TEGEN ‘S-GRAVELAND 3

ASV”65 nam in deze sportieve derby na een gelijkopgaand half uur de leiding via een mooi schot van Kevin Jungermann.

Vlak voor rust kwamen de gasten op gelijke hoogte. Na rust leek ‘s-Graveland al snel de wedstrijd te beslissen door via doelpunten in de 49ste en 54ste minuut uit te lopen naar een 1-3 voorsprong.

De Ankeveners gaven het niet op en zetten veel druk naar voren en qua strijdlust er een tandje bij. Al snel was het Michael Kisjes die uit een corner van luuk Hilhorst de 2-3 scoorde.

in de 71ste minuut was het Luuk Hilhorst die via een zeer listige schuiver de 3-3 liet aantekenen.

Daarna bleef ASV”65 de wedstrijd naar zich toe trekken en was ‘s-Graveland even de weg kwijt. De Ankeveners verzuimden de trekker over te halen.

Het bleef spannend tot het einde. Rowin de Jong redde vlak voor tijd nog fraai door een even fraai schot van de opstomende Richard koelink te pareren en tot corner te verwerken.