Wedstrijdverslag 29 april 2018

Geplaatst 29 apr. 2018 09:04 door Hans Ankeveen   [ 29 apr. 2018 09:07 bijgewerkt ]
1E ELFTAL VERLIEST MET 1-8 VAN FORTIUS

De eerste helft ging nog gelijk op en waren de beste kansen voor ASV:65.
Uiteindelijk was het Yamil Loyali die in de 26ste minuut via een peachtig schot met zijn linker de Ankeveners op voorsprong bracht, na een prachtige assist van uitblinker Laurens van der Greft.
Lang viel er niet van deze voorsprong te genieten en al snel stond het 1-1 .
Vlak voor rust kreeg Benjamin Tol een rode kaart vanwege aanmerkingen op de leiding.
Na rust bleef het ondanks de 10 man aan Ankeveense zijde nog even spannend en was het een open wedstrijd die alle kanten nog op kon gaan.

In de 71ste minuut werd het 1-2 en toen daarna een tweede rode kaart aan Ankeveense zijde viel, vanwege het neerleggen van een doorgebroken speler werd het wel heel lastig. Prince Decker kreeg nog een levensgrote kans, maar had het vizier net niet op scherp.
Uit de volgende aanval van de Amsterdammers werd het 1-3 en kort daarna al 1-4.

Mentaal knakte er iets bij ASV”65 en werd er door trainer Yoessef Bouali op gehamerd om de 1-4 maar vast te houden en te vechten voor elke meter om een echte afstraffing te voorkomen.
Maar de ploeg was hier helaas niet meer toe in staat en met negen man was het vechten tegen de bierkaai en liep Fortius uiteindelijk nog uit naar 1-8.

Goalie Rico Souverijn voorkwam door prima keeperswerk dat de score nog tot in de dubbele cijfers zou oplopen.
De A-junioren Martijn Smits en Jordi Souverijn maakten nog hun opwachting in de hoofdmacht en deden het naar behoren.
Puck Loggen mocht ook zijn debuut als basisspeler maken en kan terugzien op een goede wedstrijd.
Helaas moest ook de uitblinkende libero Werner Menso nog met een blessure uitvallen.

ASV”65 staat nu te ver achter op de concurrentie en moet zich nu gaan focussen op de nacompetitie.
Er moet nu intern de rust gehouden worden en er alles aan te doen om zich te handhaven in de vierde klasse.
Ondanks deze fikse nederlaag is dat vertrouwen nog steeds aanwezig.
We gaan naar de zaterdag maar het is de Ankeveense eer natuurlijk te na om niet te degraderen naar de vijfde klasse..
Hier zal intern alles aan gedaan gaan worden, dat kunnen we het dorp Ankeveen wel beloven.
EMM bestaat niet meer, maar eendracht maakt macht is nu het credo. Vechten en nooit opgeven en wel met zijn allen.