Wedstrijdverslag 29 augustus 2015

Geplaatst 29 aug. 2015 13:54 door Hans Ankeveen   [ 7 sep. 2015 11:00 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]

1E ELFTAL HERSTELT ZICH IN BEKERSTRIJD

In Almere werd afgelopen woensdag met een vrij volledig elftal verdienstelijk met 1-1 gelijk gespeeld tegen Waterwijk zaterdag(3e klasse).

Er werd hard gewerkt en er stond een ploeg op het veld, die er voor ging.Yoessef Bouali had tactisch wat aanpassingen aan het systeem gedaan en dat pakte goed uit.
Hierdoor ontstond er wat meer evenwicht op het middenveld.
ASV”65 had in het eerste kwartier een 2-0 voorsprong moeten nemen, maar het was de tegenstander die na 24 minuten op een 0-1 voorsprong kwam..Stefano Holwijn scoorde de gelijkmaker in de 81e minuut.

Afgelopen zaterdag werd er op sportpark Berenstein met 1-3 van Olympia”25 gewonnen. Bernio Dap, Prince Decker, laurens van de Greft,J esse Molly en Sherrick Krind ontbraken en dus was er voor anderen een kans zich in de kijkerd te spelen.

ASV”65 was in de eerste helft dreigender en had het meeste balbezit.
Het was de grillige Kevin Jungermann die in de 18e minuut een goede voorzet gaf op Andrew Chaw, die binnen de 16 onderuit geschoffeld werd.
Captain Yoeri Tol verzilverde koel de toegekende strafschop.
In de 27e minuut was het Stefano Holwijn die een wat ongelukkige wedstrijd speelde, maar goed de creatieve middenvelder Aissa Zamouiri in stelling bracht en die vervolgens zeer fraai zijn man uitkapte en met een geweldig lobje de russtand op 0-2 bracht.

Na de rust een wat onrustig en slordig ASV”65. De vedetten dachten dat de wedstrijd al gespeeld was, doch Olympia kwam al gauw terug tot 1-2.
Het middenveld kwam in handen van Olympia (en dat kan echt niet) en ze konden naar hartelust steekballetjes plaatsen tussen de verdedigers onderling in en kregen kansen, maar goalie Gregory Hellings stond zijn mannetje.

Op het middenveld was het Fabian Blokker die qua werklust het grote voorbeeld gaf en vrijwel elke afvallende bal aan zijn linkerkant veroverde.Helaas waren zijn voortzettingen nog te onrustig, maar hij profileerde zich zeer positief en gedreven en heeft een prachtige voorzet in huis.
In de 81e minuut was het wederom Aissa die in alle rust twee man passeerde rondom de 16 en beheerst de bevrijdende 1-3 binnen schoot. Jammer dat hij verdedigend af en toe wat steekjes laat vallen, maar dat heb je met dat soort spelers. Teveel avontuur in zijn spel en te weinig zekerheden inbouwen. Maar ja bouwt hij teveel zekerheden in, dan maakt hij die 2 treffers niet.

Rasankevener van de Herenweg, rechtsback Roland Lindenberg had het moeilijk maar ontwikkelt zich goed.
Uitblinkers waren Fabian Blokker en voorstopper Alfred Fernandez.

Zondag a.s om 14.00 uur thuis de 1e competitiewedstrijd tegen AS”80.
Als het goed is zijn de Ankeveners op volledige oorlogssterkte (alleen Ivanni de Sa is nog geblesseerd) en moet er revanche genomen worden op de eerder in de beker geleden nederlaag met 1-4.

Gelijk 3 punten pakken en meedoen bovenin dat is het motto.
De voorbereiding was heel rommelig, maar heel langzaam voel je dat het vertrouwen aan het stijgen is.