Wedstrijdverslag 29 mei 2016

Geplaatst 30 mei 2016 03:19 door Hans Ankeveen   [ 6 sep. 2016 06:52 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL VERSLAAT RODA 46 MET 3-4

Het eerste duel van de tweede ronde van de nacompetitie werd verdiend gewonnen. In de beginfase was ASV”65 zoals zo vaak de betere ploeg en het was Bernio Dap die in de rebound na een schot van Marouane Hamdaoui de 0-1 binnenschoot.
Even later was het Yoeri Tol en de verder goed keepende  Rowin de Jong die samen niet adequaat verdedigden, hetgeen de spits keihard afstrafte en dat betekende de 1-1.
Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg en werd het vlak voor rust 2-1 voor Roda 46.

Kort na rust werd het alweer 2-2, nadat Laurens van de Greft de diepte insprintende Bernio Dap bediende die het zeer efficient afmaakte. Daarna een vrije trap genomen door Laurens van de Greft, die via Benjamin Tol en Alfred Fernandez bij de slimme Sherrick Krind terecht kwam en de 2-3 tegen de touwen jaste.
Het doek leek al bijna gevallen voor Roda 46 toen Stefano Holwein een prima passeeractie ten toon spreidde en vanaf rechts een afgemeten voorzet gaf op Bernio Dap die fraai diagonaal de 2-4 binnen kopte.

Onnodig werd het in de laatste minuut toch nog 3-4.Desalniettemin is dit een prima uitgangspositie voor de return die gespeeld wordt in Ankeveen op 5 juni a.s.
Bij een gelijkspel of overwinning is de promotie naar de derde klasse een feit. Het spreekt vanzelf dat de terugreis met de bus, waarbij veel supporters waren meegereisd zeer gezellig was.