Wedstrijdverslag 29 september

Geplaatst 30 sep. 2018 09:17 door Hans Ankeveen
1E ELFTAL VERLIEST MET 0-4 VAN BVV”31

In de eerste helft zag men een hardwerkend ASV”65, maar een beter voetballend en combinerend BVV”31.
  Na 18 minuten werd het 0-1 en daarna brak de ruststand aan met een enigszins geflatteerde stand van 0-3.
Er zat weinig lijn in het spel van de Ankeveners en ze liepen al hardwerkend achter de feiten en de tegenstander aan.
Na de rust besloot trainer Yoessef Bouali in het vertrouwde 4-3-3  in plaats van 4-4-2 te gaan spelen.

Dit leverde beter voetbal op en bevorderde het combinatievoetbal.
Er werd druk naar voren gezet en er onstonden enige kleine kansjes, maar de Blaricumse goalie hield het doel bekwaam droog.
  Het is beter om deze jonge ploeg eerst in een 4-3-3 systeem te leren spelen, waarbij driehoekjes makkelijker op de grasmat gelegd kunnen worden.
Wanneer men dit beheerst is het pas wenselijk om zo nu en dan over te stappen naar een 4-4-2- systeem, hetgeen nu nog te moeilijk voor ze is om dit uit te voeren.
Achterin was het nog even zoeken, want vaak stonden de 2 centrale verdedigers, Puck Loggen en Rowan Kloosterman  beiden zonder man te verdedigen, waardoor er bij voorzetten van de flank altijd wel ergens een extra man van de tegenstander vrij stond.

Dit gebeurde te vaak ook als een vleugelverdediger zonder vleugelspits stond werd er niet naar binnen geknepen om te assisteren, waardoor de Blaricumse voorwaartsen vaak teveel ruimte kregen.
Het moet wel gezegd worden dat zowel Puck Loggen en Rowan kloosterman telkens wel weer het zelf wisten te corrigen en op te vangen,maar dat kost veel kracht en is de omgekeerde wereld.
Beiden hebben erg goed gespeeld. ondanks dat ze tactisch dus niet altijd goed stonden opgesteld.
Maar de tweede helft was echt van een acceptabel niveau, waarmee men verder op kan borduren.
Uiteindelijk werd het door een dwarrelend afstandsschot nog 0-4.

Goalie Koen Schouten kan terugzien op een puik gekeepte wedstrijd. Op het middenveld behaalden Kubus Ozran, Michel Heus en Patrick van Voorst een ruime voldoende.
Ook voorin waren leuke combinaties te zien tussen de snelle spitsen Yamil Loyali en de nieuwkomer de behendige Carrincha Kenan.
Deze wedstrijd geeft toch ondanks het verlies moraal voor de toekomst.

2E ELFTAL WINT OPNIEUW EN VERSLAAT BZC MET 4-1

Deze wedstrijd had twee kanten. De eerste helft waren de mannen van Herman Blokker de bovenliggende partij en speelden dae Bloemenkwartie--Zebra”s combinatie compleet van de mat.
De rust brak aan met een alleszeggende 4-0 voorsprong.
Doelpuntenmakers waren Andrew Chaw (2x), Fabian Degenkamp en Roy Holdinga.
Na de rust bakte de Ankeveners er door ook teveel wisselingen wellicht in het veld er niet veel meer van.

De wedstrijd was natuurlijk ook gespeeld en dan zie je vaak dat men voor eigen gewin gaat, waardoor de combinaties niet meer uit de verf kwamen en de tegenstander zelfs tot 1-4 kon terugkomen.
Een goede eerste helft en een tweede helft om gauw te vergeten.
Voorlopig wel 2 gespeeld en 6 punten vergaard.