Wedstrijdverslag 6-11-2016

Geplaatst 6 nov. 2016 12:41 door Hans Ankeveen   [ 13 nov. 2016 04:55 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL VERSPEELT VOORSPRONG IN DE LAATSTE MINUUT

In Amsterdam werd er tegen TOG vanwege blessureleed met veel invallers aangetreden.
ASV”65 werkte hard en toonde als ploeg karakter, maar moest wel veel kwaliteit inleveren.
De eerste helft ging gelijk op er was weinig spectaculairs voor beide doelen te beleven.
Het spel vond voornamelijk plaats op het middenveld en beide teams kwamen niet echt tot kansen.

Na rust was er een iets dreigender ASV”65 dat heel langzaam de wedstrijd naar zich toetrok.
In de 51ste minuut werd Onasis Gyamfy binnen de zestien vastgehouden en onderuit geschoffeld.
De toegekende penalty werd feilloos door captain Yoeri Tol benut. Lang konden de Ankeveners niet van deze voorsprong genieten, want in de 67ste minuut werd het door een weggevertje achterin 1-1.

Kort daarna was het Fabian Blokker die van achteruit een prima pass verzond op Alfred Fernandez, die vervolgens de gevaarlijke spits Onasis Gyamfi in stelling bracht, die weliswaar in tweede instantie de goed keepende goalie van TOG passeerde en dat betekende de 1-2.
Daarna een offensief van TOG hetgeen de Ankeveners niet kon verontrusten en er kwam tevens meer ruimte.
Kansen waren er nog voor de sterk spelende spitsen Yoeri Tol en Onasis Gyamfi maar die hadden het geluk niet aan hun zijde.

De 3 punten leken binnen, maar in de laatste minuut was er toch weer onnodig balverlies op het middenveld en aangezien er teveel spelers voor de bal stonden, kon TOG counteren en alsnog de gelijkmaker binnen schieten.
 Dit voelt als een nederlaag en is al de derde keer dat men in de slotfase 2 punten verspeeld, door tactisch niet goed te staan bij balbezit. Alleen hierdoor al loopt ASV”65 nu al 6 onnodige verliespunten op.

Komende zondag wordt er thuis tegen de Meer gespeeld en de zondag daarna op zondag 20 november wordt er thuis in de derde ronde  van de beker gespeeld tegen eersteklasser EDO uit Haarlem.