Wedstrijdverslagen 13 oktober 2018

Geplaatst 14 okt. 2018 10:55 door Hans Ankeveen
1E ELFTAL VERLIEST ONNODIG MET 1-2 VAN HVC

Het eerste half uur was ASV”65 de betere ploeg en kreeg ook vele kansen, maar de spitsen Lorenzo Kenan en Yamil Logaly hadden hun vizier niet op scherp staan.
Bovendien wilden ze het teveel zelf afmaken, terwijl er medespelers vrij  en in zeer kansrijke posities stonden.
Mooie voorzetten waren er van Patrick van der Voorst op Luuk Hilhorst die prachtig inschoot en even later op Mathijs van “t Riet  die evenzo prachtig inkopte maar de Amersfoortse goalie hield zijn ploeg op fantastische wijze in de wedstrijd.

Vlak voor rust zakte het overwicht van de Ankeveners wat weg en kreeg HVC ook mogelijkheden, maar de uitblinkende goalie Berend van de Bunt voorkwam bekwaam een tegendoelpunt.
Toch was het HVC dat in de 36ste minuut toch het net wist te vinden, waardoor er met 0-1 thee gedronken werd.
Combineerde de Ankeveners in de eerste helft nog aardig,  in de tweede helft zag men dit niet meer terug.

Er werd teveel met de lange bal gespeeld op de spitsen hetgeen heel gemakkelijk door HVC verdedigd kon worden, waardoor deze ballen weer net zo hard terugkwamen en aangezien de linies onderling aan Ankeveense zijde onvoldoende aansloten kon HVC vrij eenvoudig het middenveld in handen nemen en kon naar hartelust combineren.
In de 61ste minuut werd het 0=2.
Vlak voor tijd en wat te laat werd het nog even spannend toen Yamil Logali de 1-2 uit de rebound intikte na een mooi strak schot van Michel Heus.
ASV”65 heeft het in de eerste helft laten liggen en kreeg een lesje in effectiviteit van HVC dat trouwens ook heel moeilijk tot scoren komt.
Dit was een uitgelezen mogelijkheid om de eerste drie punten te pakken.
De tweede helf vergaten de Ankeveners echt te voetballen en ging het te geforceerd allemaal.

2E ELFTAL LIJDT 0-3 NEDERLAAG TEGEN ZUIDVOGELS

De gasten uit Huizen waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij.
De russtand brak aan met 0-2.
In de 59ste minuut werd het 0-3 en was de wedstrijd gespeeld.

De Ankeveners kregen nog een penalty, maar goalie Danny van Hal wist dit buitenkansje niet te verzilveren.
Een terechte nederlaag waar niets op af te dingen valt.