Wedstrijdverslagen 21 en 22 mei 2016

Geplaatst 22 mei 2016 11:40 door Hans Ankeveen   [ 6 sep. 2016 06:53 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL SPEELT MET 4-4 GELIJK

In de eerste ronde van de nacompetitie werd er tegen Zwaluwen Utrecht gelijkgespeeld.ASV”65 begon voortvarend en tikte de Utrechtse tegenstander in het eerste kwartier met goed combinatievoetbal volledig van de mat.
Sherrick Krind maakte de 1-0 en Yoeri Tol vanuit een strafschop de 2-0 nadat Prince Decker binnen de 16 onregelmentair was gestuit. Het leek een walk over te worden en er waren volop kansen op 3-0.
Doch in de 33ste minuut werd er na slap verdedigen de 1-2 gescoord en twee minuten later stond het alweer gelijk, aangezien weer veel te veel ASV”ers bij balverlies voor de bal stonden en weggecounterd werden.
De Ankeveners hebben zoals het hele seizoen al moeite om een voorsprong tactisch vast te houden. Vlak voor rust was het Laurens van de Greft die Bernio Dap prachtig die de diepte instuurde en efficient aflegde op de vrijstaande Sherrick Krind die de ruststand op 3-2 bracht.
Na rust een feller en iets beter Zwaluwen dat in de 51ste minuut een enorme verdedigingsfout afstrafte en weer op gelijke hoogte kwam. Zwaluwen kreeg een paar grote kansen, maar toch was het ASV”65 dat een 4-3 voorsprong nam via een kopbal van Benjamin Tol na een fraaie voorzet van Aissa Zamouri.

Heel lang kon ASV”65 hier niet van genieten en kreeg een zeer onterechte penalty tegen, hetgeen de 4-4 betekende. Daarna had Zwaluwen nog het meeste aanspraak op de overwinning. Al met al kwam ASV”65 nog goed weg, maar toch was er de lichte teleurstelling dat er na een 2-0 voorsprong binnen 7 minuten spelen alsnog niet gewonnen kon worden.
Donderdagavond is er in Utrecht om 20.00 uur de return. Er moet gewonnen worden want bij een gelijkspel gelden de uit gemaakte doelpunten dubbel,tenzij het 5-5 wordt of zo.

2E ELFTAL VERLIEST MET 2-4 van VSC

Het werd een zeer sportieve gelijkopgaande strijd. Een kwartier voor tijd was het nog 2-2, doch uiteindelijk was VSC wat efficiënter in de afronding.Doelpuntenmakers aan Ankeveense zijde waren Mike Vonk( assist Andrew Chau) en Fabian Blokker.

VETERANEN VERLIEZEN VAN BATAVIA”90 MET 8-2

The good old greens hadden hun dag niet en waren hopeloos uit vorm.
Een zeer goede tweede competiehelft werd afgesloten met een klein dieptepuntje.

In de derde helft werd de teleurstelling weggespoeld. Doelpuntenmakers waren Marcel Veenman en Furdjel de Windt.

Marc Bouwman nam afscheid en werd tot veteraan van het seizoen 15/16 gekroond. hij gaat zich meer toeleggen op de duursport.

B1G PRESTEERT KNAP TEGEN KAMPIOEN IjSSELMEERVOGELS

Het team van Oscar Schouten en Johan Hagen heeft zich uitstekend geweerd tegen de Spakenburgers die zich bij winst kampioen mochten noemen.
ASV”65 werkte keihard en ontregelde zo heel vaak het spel van Ijsselmeervogels dat zich het eerste kwartier door onze groenwitten zelf iets liet overbluffen.

Bij rust was het toch 0-2 voor de beter voetballende gasten en na rust consolideerde de Ankeveners deze stand, waarvoor complimenten.