Wedstrijdverslagen 25 februari 2020

Geplaatst 26 jan. 2020 09:34 door Hans Ankeveen
1E ELFTAL LIJDT ONNODIGE 0-1 NEDERLAAG TEGEN HMS

In Ankeveen stond het na 1 minuut al 0-1 voor de gasten uit Utrecht. Dat heet dus gewoon weg niet scherp beginnen.
ASV”65 die hierdoor wakker geschud werd ging naar hartelust combineren en was voetballend HMS de baas.
Op het middenveld werd er geheerst en er ontstonden diverse kansen.
Stefan van Grieken die vooraf een mooie actie maakte had de 1-1 op zijn schoen, maar zijn schot werd op het laatste moment geblokt door een verdediger. Iedereen telde hem al.

Even later was het Laurens van de Greft die een prima voorzet losliet op Prince Decker die zijn kopbal op de paal zag belanden.
In de 27ste minuut was het Prince Decker die vanaf links twee man het nakijken gaf en alleen op de goalie afging.
Hij had zelf kunnen schieten, maar zag de behendige en balvaardige centrumspits Joel Wielzen er beter voor staan en legde de bal breed, maar helaas werd deze 100% kans niet verzilverd.
Het was een beetje om moedeloos van te worden, maar men kreeg de bal niet tussen de palen en moet ook gezegd worden dat HMS een prima goalie had.
Verder in de eerste helft ontstonden er nog enige mogelijkheden voor ASV”65.
In de 44ste minuut schoot HMS uit een schaarse counter rakelings over en dat had zelfs geheel tegen de verhouding in de 0-2 kunnen betekenen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Een voetballend ASV”65 en een zich massaal terugtrekkend HMS.
De Utrechters beperkten zich puur tot het verdedigen en schoten elke bal blind naar voren in de hoop dat de 2 snelle spitsen daarmee wat konden doen.
Maar het centrale verdedigingsduo Benjamin Tol en Stefan van Grieken hadden dit onder kontrole.
Maar het werd steeds moeilijker voor de ASV”ers aangezien de conditionele kracht in de laatste 20 minuten ook een beetje weg vloeide werden er niet al teveel kansen meer gecreeerd. HMS kreeg hierdoor mentale vleugels en vochten voor elke meter om de voorsprong vast te houden, wat uiteindelijk ook lukte.
In de eerste helft hadden de Ankeveners eigenlijk de wedstrijd al moeten beslissen.

Toch kan er positief op deze wedstrijd worden teruggekeken aangezien er ondanks de gemiste kansen aardig en bij vlagen weer ouderwets goed voetbal op de mat gelegd
Ook het terugkeren van langdurig geblesseerden zoals Prince Decker, Mitta Engel, Benjamin Tol en Stefan van Grieken geeft voor de hele selectie weer veel moraal.
Oud eerste elftalkeeper Rowin de Jong stond weer onder de lat en keepte een puike wedstrijd.

2E ELFTAL VERLIEST STREEKDERBY MET 3-2

In en tegen ‘s-Graveland was ASV”65 in de eerste helft de bovenliggende partij.
Onder leiding van de routinier en laatste man Joeri Steenvoorden werd er goed gecombineerd en hard gewerkt.
Het was dan ook dik verdiend dat Bram schouten de Ankeveners op een 0-1 voorsprong zette.
Daarna volop kansen op de 0-2, maar het vizier stond niet op scherp.

Een eigen doelpunt zorgde er zelfs voor dat de thuisclub vlak voor rust op 1-1 kon komen.
Na rust werd het elftal vanwege een aantal noodzakelijke wissels wat veranderd, hetgeen het spel helaas niet ten goede kwam.
“s-Graveland profiteerde hiervan en boog de stand om naar een 3-1 voorsprong en had zelfs de kans om er 4-1 van te maken.
De goed keepende Fabian Blokker keerde fraai de toegekende strafschop.

ASV”65 probeerde er nog een gelijkspel uit te halen. Matthijs van ‘t Riet die zeer verdienstelijk speelde scoorde nog de 3-2, waar het ook bij bleef.
Ook hier geldt dat de Ankeveners de wedstrijd in de eerste helft al hadden kunnen en moeten beslissen.