Wedstrijdverslagen 29 en 30 oktober

Geplaatst 30 okt. 2016 14:12 door Hans Ankeveen   [ 13 nov. 2016 04:55 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL MIST TEVEEL KANSEN EN VERLIEST DAARDOOR TERECHT MET 1-2

Het eerste kwartier domineerde ASV”65 en kreeg een paar dotte van kansen, doch Yoeri Tol en Sherrick Krind konden een geweldige keepende van Gilse niet passeren.
De Ankeveners hadden in die fase zeker 2 keer moeten scoren en de wedstrijd daar al moeten beslissen.
In de 20ste minuut was het de Ankevener Daantje Verdam die voor ‘s-Graveland vanaf 30 meter uit een vrije trap op een fantastische manier de 0-1 liet aantekenen, door in de kruising te schieten.

ASV”65 probeerde de gelijkmaker te forceren. Ze bleven in die fase de beter voetballende ploeg, doch ‘s-Graveland had meer efficiency en in de 28ste minuut strafte dezelfde Verdam een verdedigingsfout genadeloos af en dat betekende de 0-2.
Daarna waren de Ankeveners de weg kwijt en speelden slecht en onsamenhangend. Gelukkig bracht de rust even redding.

‘s-Graveland ging achter over leunen en op de counter loeren, maar ASV”65 kwam goed terug in de wedstrijd en in de 68ste minuut was het Yoeri Tol die Benjamin Tol in staat stelde de 1-2 binnen te schieten.
“s-Graveland wankelde en ging zeer angstig even spelen, maar herpakte zich door keihard te werken en compenseerde dit zo.
De Ankeveners hadden volop kansen op de gelijkmaker, maar gaven ook kansen weg waardoor anderzijds ‘s-Graveland de stand ook had kunnen uitbouwen.
Het bleef spannend tot in de laatste minuut, toen Onasis Gyamfi zijn inzet tergend langzaam net naast de paal zag gaan, terwijk heel Ankeveen al juichde.

ASV”65 heeft wellicht 30% meer voetballend vermogen in huis, doch “s-Graveland leverde 50% meer strijd.
Voor hun is het een heuze derby en 1 van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Voor ASV”65 is het 1 van de 26 wedstrijden en dat is het kenmerkende verschil dat een mindere ploeg toch tot een overwinning komt, waarvoor respect richting de ‘s-Gravelanders.

Al met al een mooi kijkspel en een geslaagde middag voor de toeschouwers en na afloop was het weer gezellig, want beide teams gaan goed met elkaar door een deur, met de penningmeester van ASV”65 als de grote winnaar.

GOOD OLD GREENS VERLIEZEN VAN HET ALTIJD LASTIGE TOS ACTIEF

Met de rust was het nog 1-1, nadat Virgil de Windt voor ASV”65 zeer fraai de gelijkmaker binnenschoot. Na rust werd het een enigzins geflatteerde 2-7 zege voor de Amsterdammers.
De tweede goal van de Ankeveners was werkelijk een beauty, gescoord doorr Mark van de Pol, na een slimme assist van Sander Schleiffert.

JO17 WINT WEER

Het team van Oscar Schouten won opnieuw en nu met 3-4 nadat ze met de rust met 2-0 achterstonden. Zeer knap die mentale weerbaarheid die de tweede helft getoond werd.