wedstrijdverslagen 2 oktober 2016

Geplaatst 2 okt. 2016 22:32 door Hans Ankeveen   [ 29 okt. 2016 07:10 bijgewerkt door Admin Asvankeveen ]
1E ELFTAL BEHAALT MOEIZAAM EEN GELIJKSPEL TEGEN NEDERHORST

Deze spannende maar vooral qua spel matige derby van twee kanten had twee gezichten. De eerste helft was ASV”65 dreigender en had met iets meer rust en overleg al op een voorsprong van twee doelpunten verschil  moeten komen.
Na rust was Nederhorst agressiever en optisch sterker en kwam ASV”65 er sporadisch nog uit en was het aan goed keeperswerk van Gregory Hellings te danken dat het uiteindelijk een terecht gelijkspel werd.

Deze derby verdiende geen winnaar. Al na 4 minuten kwam Nederhorst op voorsprong en strafte het verkeerd door het midden uitverdedigen van goalie Gregory Hellings bekwaam af. In de 8ste minuut was het alweer 1-1 door Benjamin Tol, die fraai met een omhaal scoorde uit een corner van Sherrick krind.
Daarna had ASV”65 het beste van het spel in de eerste helft, doch de spitsen waren niet efficicient genoeg in de afwerking. Veel voorzetten kwamen net niet aan en doelpogingen waren verre van zuiver.

Na rust kwam Nederhorst gedrevener uit de kleedkamer en liet zien dat ze als ploeg over meer karakter beschikte dan de Ankeveners, die zich gewillig terug lieten dringen en af lieten bluffen. De uitstekend spelende libero Yoeri Tol kopte in de 68ste minuut te zacht terug op goalie Hellings en de Nederhorst spits kreeg er zeer alert net zijn voet tussen en dat betekende de 2-1.
Daarna werd het een open wedstrijd. ASV”65 probeerde druk te zetten hetgeen niet echt lukte en Nederhorst kreeg meer ruimte maar wist daar niet echt raad mee. Goalie Hellings werd zwaar beproefd en stopte enkele afstandsschoten op een bekwame wijze, maar echte opgelegde kansen creerde Nederhorst ook niet.

Stefano Holwijn kreeg nog een 100% kans, na een prima voorzet van Emmanuel Obeng, maar hij zag zijn inzet door de Nederhorst goalie fraai gepareerd worden. In de 89ste minuut gingen de Ankeveners nog 1 keer met zijn allen naar voren en uit de comedy-caperachtige scrimmages werd de bal 2 keer van de doellijn gehaald, maar uiteindelijk was het de derde keer raak via Lidiano Goedhart, die vanaf 1 meter met de punt van zijn schoen de 2-2 binnen gleed.

. Groot was de ontlading. Het voelde voor ASV”65 als een overwinning en voor Nederhorst als een nederlaag. Al moet wel gezegd worden dat ASV”65 vooraf niet blij zou zijn geweest met een gelijkspel en dat de twee Ankeveense tegendoelpunten uit grote persoonlijke fouten ontstonden.

JO-18  VERSLAAT VIANEN MET 2-4
De tweede overwinning op rij. Al snel kwamen the boys van Hans Rook op een 0-1 voorsprong. Daarna ging de goalie Rico Souverijn lichtelijk de fout in en werd het 1-1, hetgeen ook de ruststand was.

Evenals vorige week kwamen ze na rust op stoom en liepen ze uit naar een 1-4 voorsprong. Vlak voor tijd werd het nog 2-4 voor de atatistiek, want de wedstrijd was allang gespeeld.Doelpuntenmakers Camiel Hiddinga,Jordi Souverijn, achterneefje Julian Bouis en Mathijs van de Riet.