Vrijwilliger


Margreet Holdinga

Geplaatst 30 sep. 2019 03:44 door Secretaris Handbal

VRIJWILLIGER
in de picture .......
Margreet Holdinga

Margreet Holdinga

Margreet is 59 jaar en woont in Ankeveen samen met haar man Geurt. Ze is al 35 jaar vrijwilliger bij ASV, heeft achter de bar gestaan en in het jeugdbestuur gezeten, is jeugdvoorzitter geweest, wedstrijdsecretaris voor de senioren, en heeft allerhande hand- en spandiensten verricht. Ze controleert voor ASV de EHBO tassen en vult deze aan als het nodig is, ze staat op de reservelijst voor de kantinedienst, en verleent EHBO als ze op de club aanwezig is.

In haar vrije tijd doet Margreet aan Pilates, dobbert af en toe met de kleinfrummels in het zwembad en probeert zoveel mogelijk de fiets te pakken.

Naast haar werkzaamheden bij ASV is Margreet ook al 3 jaar secretaris voor de EHBO vereniging ’s-Graveland e.o. Ze zit daar meer dan 8 jaar in het bestuur. Ze is lid van het Rode Kruis en doet daar grootschalige evenementen als hulpverlener. Ze verzamelt kinderkleding voor weeskinderen over de hele wereld en komt regelmatig op Schiphol waar ze hulpkoffers inpakt, die ze soms zelf gaat brengen.

Margreet is handig in het regelen van dingen, maar vindt het moeilijk om iets uit handen te geven, en kan behoorlijk mopperen als het niet helemaal zo gaat als het was bedoeld.

Wij zijn heel blij dat Margreet zich op vrijwillige basis inzet voor onze club!

Margreet vertelt…

‘Ik doe vrijwilligerswerk omdat ik het belangrijk vind om vrijwilligerswerk te doen. Dat heb ik onze kinderen ook altijd meegegeven. Iets doen voor je eigen leefomgeving zonder dat je daar iets voor terugverwacht.

Ik vind het mooi dat we een kleine club zijn, die met alle hobbels op de weg toch een prachtige accommodatie hebben, die er altijd netjes en verzorgd bijstaat, zeker sinds wij zelf een onderhoudsploeg hebben.

En het is prachtig dat er veel mensen met een groen/wit hart rondlopen in Ankeveen en daarbuiten!

MARGREET BEDANKT!!


Wenda Velzeboer

Geplaatst 31 mei 2019 07:25 door Secretaris Handbal

VRIJWILLIGER
in de picture .......
Wenda Velzeboer

Wenda Velzeboer

Wenda woont in Bussum en heeft 2 huisdieren als gezelschap; 2 hangoorkonijnen. Helaas zit ze op dit moment al enige tijd thuis met een burn-out, maar gelukkig komt er weer licht aan de horizon en gaat het herstel de goede kant op.

Sinds haar 12e zit ze op voetbal. Ze is begonnen bij SDO in Bussum en is ongeveer 7 jaar geleden begonnen als keepster bij het damesteam van ASV. Met de dames heeft ze 3 jaar competitie gespeeld. Ze is samen met Emma Blokker in het bestuur gekomen als afgevaardigde van de Dames afdeling. Hierna is ze blijven plakken bij ASV. 

Op dit moment is Wenda secretaris van de ASV '65 Voetbal. Een functie waar ze erg van geniet en die ze nu ongeveer 5 jaar doet. Tevens heeft ze het ledenbestand en het contact met de KNVB onder haar hoede. Daarnaast is ze de afgelopen 3 jaren actief betrokken geweest bij het 1e, zowel de zondag en nu de zaterdag als verzorgster, leidster, vlagger en manusje van alles.

Naast haar werkzaamheden bij ASV is ze ook keeper bij de Dames 2 van SDO, speelt ze in de 35+ vrijdagavond competitie bij NVC en rijdt ze 1 x per week op zaterdag paard.

De specialiteit van Wenda is 'dingen organiseren'. Ze is geen haantje de voorste, maar komt zeker voor haar mening uit. Ze is echter ook iemand die alles naar zich toe trekt en dan teveel hooi op haar vork neemt.

Wij zijn heel blij dat Wenda zich op vrijwillige basis inzet voor onze club!

Wenda vertelt…

‘Ik doe vrijwilligerswerk omdat ik het leuk vind en graag bezig ben. Aan het eind van dit seizoen zal ik mijn activiteiten bij het 1e neerleggen en zal ik een aantal andere taken afbouwen, zodat ik meer tijd voor mijzelf heb.

ASV is een gezellige en kleine club, maar helaas zijn er te weinig vrijwilligers, zodat er heel veel taken op de schouders van de bestuurders komen. Hierdoor heb je vaak dubbele of driedubbele taken, maar ondanks dat blijft het een hele fijne club met fijne mensen.

Echt een dorpsclubje!

WENDA BEDANKT!!


Talitha de Boer

Geplaatst 3 apr. 2019 23:54 door Secretaris Handbal

VRIJWILLIGER
in de picture .......
Talitha de Boer

Talitha de Boer  

Talitha is 27 jaar en werkt als adviseur / onderzoeker bij BMC. Ze woont in Hilversum met haar vriend Leon.

Talitha is algemeen bestuurslid van ASV Handbal. Het bestuur komt ongeveer 9 keer per jaar samen om te overleggen over allerlei zaken zoals de teamindeling, organiseren van evenementen, en beleidskwesties. Ook onderhoudt ze de site van ASV Handbal en plaatst ze zo nu en dan een berichtje op facebook. Daarnaast heeft ze laatst een leuke scheidsrechterscursus gevolgd waarmee ze nu de E-jeugd en D-jeugd kan gaan fluiten! Ze kan goed samenwerken, denkt graag mee en houdt van aanpakken. Ze kan soms wat ongeduldig zijn en houdt niet van onzekerheid.

Talitha heeft vroeger op turnen, paardrijden en volleybal gezeten. Toen ze ongeveer 22 was is ze op handbal gekomen vanwege haar vriendinnen die allemaal bij ASV speelden. Ze heeft bij dames 2 met veel plezier gespeeld en is sinds kort onderdeel van dames 1. Daarnaast valt ze regelmatig in bij de recreanten

Naast vrijwilliger voor ASV zet Talitha zich incidenteel in als vrijwilliger bijvoorbeeld door kerstpakketten uit te delen aan minder bedeelde mensen (Rocking up-X Mas). Ook gaat ze binnenkort een dagje koken voor dak- en thuislozen.

Wij zijn heel blij dat Talitha zich op vrijwillige basis inzet voor onze club!

Talitha vertelt…

‘Ik ben vrijwilliger bij ASV omdat ik vind dat je als lid van een club ook moet bijdragen aan het voortbestaan hiervan. Daarnaast vind ik het leuk om mee te denken en te beslissen over de toekomst van ASV.

Ik ben nu ongeveer 5 jaar actief als vrijwilliger bij ASV en krijg hiervoor van de leden en andere vrijwilligers waardering terug. Het geeft me het gevoel iets goeds te doen voor de club.

Het mooist aan ASV vind ik alle leuke en gezellige leden want die maken van ASV een club waar ik nog lang bij wil blijven spelen!'.

TALITHA BEDANKT!!


Harry Meester

Geplaatst 4 jan. 2019 07:09 door Secretaris Handbal

VRIJWILLIGER
in de picture .......
Harry Meester

Harry Meester

Harry is geboren in januari 1951 op het Hollands End in Ankeveen, toen nog Weesperkarspel. Hij is getrouwd met Trudie, heeft een zoon en een dochter en woont aan het Hollands End in Ankeveen.

Harry heeft een hele mooie jeugd gehad in een gezin met 8 kinderen, met alle vrijheid, en boeren in de buurt  waar altijd wat te beleven was. 

Na de lagere school ging Harry op de fiets naar de LTS in Bussum. Daarna deed hij de monteurs-opleiding in Hilversum. Harry is begonnen met (betaald) werken bij garage Souverijn in Ankeveen, is doorgeschoven naar garage de Wegman in Weesp en is vervolgens bij Boomgaard terecht gekomen. Hij is daar begonnen in de garage als monteur en heeft daarna van alles gedaan en geleerd, in het riool- straatwerk, sloopwerk, machinist, vrachtwagenchauffeur. Het geleerde komt nog dagelijks van pas in hobby’s en vrijwilligerswerk.

Op 14 jarige leeftijd is Harry lid geworden van ASV 65 (bij de oprichting!). Van de jeugd naar de senioren (toen nog 6 elftallen!) is hij bij het legendarische 4e elftal terecht gekomen. Wat een mooie tijd was dat: spelen in een gesponsord elftal door Loes en Frans Vaal van café-restaurant het Vierde, dat waren nog eens tijden. Op 35-jarige leeftijd is Harry gestopt met voetballen en is hij gaan fietsen, schaatsen en hardlopen.

Naast vrijwilliger voor ASV is Harry bestuurslid van de ijsclub.

Wij zijn heel blij dat Harry zich op vrijwillige basis inzet voor onze club!

Harry vertelt…

‘Ik ben vrijwilliger bij ASV omdat ik het leuk vind. Het is belangrijk voor de levendigheid en voortbestaan van allerlei clubs, zeker in de kleine gemeenschap dat het, oh zo mooie, Ankeveen is.

Na 50 jaar werken ben ik met pensioen en zit ik nu ongeveer 3 jaar bij ASV in het onderhoudsteam. Ik houd me bezig met straten, snoeien, maaien, zagen en het onderhoud van alles in het algemeen.

Het is een goed en gezellig team, waar ieder zijn eigen kwaliteiten gebruikt voor de club, met elkaar kan je meer. Als je aan komt lopen, ziet het er prachtig uit, schoon en verzorgd, daar doe je het voor, zodat de spelende leden er optimaal gebruik van kunnen maken en dat ook de bezoekers niet in de troep hoeven te zitten.

Dat houdt wel in dat we met zijn allen, lid of bezoeker, de boel schoon moeten houden, dus peuken in de asbak en vuil in de afvalbak, er staan er zat.

Ik hoop het vrijwilligerswerk nog lang te kunnen doen op het sportpark, dan blijft onze club ook nog lang bestaan'.

HARRY BEDANKT!!


Wil Berends

Geplaatst 3 dec. 2018 12:03 door Secretaris Handbal

VRIJWILLIGER
in de picture .......
Wil Berends

Wil Berends

Wil is 79 jaar en geboren in Hilversum. Ze is getrouwd met Ben en is samen met hem in 1964 in Ankeveen komen wonen. Ze heeft de MULO doorlopen en is daarna voor de Amsterdamse Bank gaan werken. Haar tweede werkgever was de Van Meurs Golfkartonfabriek in Bussum. Daar heeft ze gewerkt tot 1 jaar na haar trouwen. 

Wil sport op dit moment niet meer. Ze heeft vroeger korfbal en tennis gespeeld, en ook Jeu de Boule bij ASV Petanque.

Wil heeft vroeger de kleding van de voetballers gewassen en doet nu nog steeds de was voor de kantine.  

Als ze een taak op zich neemt, gaat ze ervoor en zorgt dat alles goed gedaan wordt. Ze kan er niet tegen als mensen iets op zich nemen en het vervolgens niet (goed) uitvoeren.  

Wij zijn heel blij dat Wil zich op vrijwillige basis inzet voor onze club!

Wil vertelt…

‘Ik ben vrijwilliger bij ASV door mijn man. Hij was secretaris bij ASV Voetbal. De voetballers kregen nieuwe sportkleding en het bestuur vond het beter dat de shirts niet door de spelers thuis werd gewassen. Frans (van Ginkel) en Ben (Berends) hebben toen aan hun vrouwen gevraagd of zij de kleding om de beurt wilden wassen. Zo is het begonnen in 1973 en dat doe ik nog steeds. Nu was is voor de kantine.

Ik krijg vooral waardering van Wim de Jong. Als ik de schone was terug breng, zegt hij altijd 'fijn dat je het weer hebt gedaan'.

Het mooiste van onze vereniging vind ik dat de clubs nog steeds bestaan en dat we zo'n prachtige accommodatie hebben.'

WIL BEDANKT!!


Lisa Torsing

Geplaatst 6 nov. 2018 01:12 door Secretaris Handbal

VRIJWILLIGER
in de picture .......
Lisa Torsing

Lisa Torsing

Lisa is 24 jaar oud en is opgegroeid in Ankeveen. Op dit moment woont ze in Utrecht. Ze werkt sinds een jaar als Sales & Marketing Assistent bij Audio-Technica. Daarnaast helpt ze op feesten en partijen bij De Molen. 

Ze handbalt in Dames 1. In het verleden heeft ze ook op tennis en dansen gezeten.

Lisa is voorzitter van de jeugdcommissie, is scheidsrechter bij de jeugd en geeft training aan de C jeugd. 

Ze goed in mensen opvrolijken en dingen organiseren. Ze is minder goed in taken uit handen geven. 

Wij zijn heel blij dat Lisa zich op vrijwillige basis inzet voor onze club!

Lisa vertelt…

‘Ik ben vrijwilliger bij ASV omdat ik het belangrijk vind iets te doen voor mijn club. We hebben natuurlijk best een kleine vereniging en ik vind het belangrijk dat ASV altijd kan blijven bestaan. Ook vind ik het vooral leuk om vrijwilliger te zijn bij de jeugd. De leuke dingen die we organiseren worden altijd zeer gewaardeerd en ik vind het geweldig om die blije koppies te zien.

Ik ben ongeveer 9 jaar actief als vrijwilliger. Op mijn 16e ben ik begonnen met fluiten en ik zit nu zo’n 5 jaar in de jeugdcommissie.

Ik krijg veel waardering, vooral van de jeugdleden zelf. Als je ziet hoe blij ze zijn met wat je voor ze doet, dan is je dag gelijk goed!

Het allermooiste aan onze vereniging vind ik dat de club heel toegankelijk is. Iedereen is welkom en we gaan allemaal goed met elkaar om. Het is ook super gezellig en dat is iets wat ik niet zou willen missen. Ik ga altijd met super veel plezier naar ASV en dat is denk ik het belangrijkst als je op een sport zit.'

LISA BEDANKT!!


Seline van de Kamp

Geplaatst 12 sep. 2018 00:06 door Secretaris Handbal

VRIJWILLIGER
in de picture .......
Seline van de Kamp

Seline van de Kamp

Seline is 22 jaar oud en woont samen met haar ouders en tweelingbroer in Blaricum, waar ze ook is geboren. Ze is net terug van 10 maanden reizen in Indonesië, Australië en Abu Dhabi. Daarvoor heeft ze de opleiding toegepaste psychologie gedaan. Momenteel is Seline bezig om aangenomen te worden voor de opleiding luchtverkeersleider. Ze handbalt in de Dames 1 en begint aan haar vijfde seizoen bij ASV.

Seline zorgt ervoor dat leden van ASV de nieuwsbrief maandelijks toegestuurd krijgen.

Ze is vrolijk, rustig en wil graag anderen helpen. Ze is minder goed in het maken van keuzes

Seline handbalt vanaf haar 7de levensjaar. Tot haar 17e heeft ze gehandbald bij SDS in Blaricum. Daarna is ze naar ASV gegaan. Ook heeft ze getennist en gejudood.

Wij zijn heel blij dat Seline zich op vrijwillige basis inzet voor onze club!

Seline vertelt…

‘Ik ben vrijwilliger omdat ik het belangrijk vind om mij in te zetten voor de vereniging en mijn steentje bij te dragen.

Ik ben sinds twee jaar vrijwilliger bij ASV. Samen met Nienke heb ik de afgelopen twee jaar voor het clubblad gezorgd. Nu Nienke is gestopt zal ik de nieuwsbrief alleen op mij nemen. Ik vind het leuk om positieve reacties te krijgen op het clubblad en vind het belangrijk dat iedereen op de hoogte is wat er bij ASV gebeurd.

Ik vind onze vereniging een fijne club omdat ik bij ASV lekker kan handballen bij een gezellige en hechte club. Ook het enthousiasme vind ik heel mooi. Dat is ook een reden waarom ik het belangrijk vind om mij in te zetten voor ASV.'

SELINE BEDANKT!!


Jolanda van Egmond

Geplaatst 14 mei 2018 03:51 door Secretaris Handbal

VRIJWILLIGER
in de picture .......
Jolanda van Egmond

Jolanda van Egmond

Jolanda is 50 jaar en al vanaf 2007 actief in onze club. Ze is begonnen bij de D jeugd met het coachen en trainen van een klein ploegje van 5 meiden.

Door de jaren heen is ze blijven trainen en coachen en sinds 3 jaar is ze de vaste coach van de dames 2.

Ze vindt het moeilijk te zeggen waar ze goed in is, maar ze hoopt dat ze de meiden kan blijven stimuleren om altijd met plezier te blijven sporten. Ze vindt het minder van zichzelf dat ze niet goed met kritiek om kan gaan en altijd de discussie aan gaat.

Jolanda heeft zelf gehandbald bij Olympia in Hilversum vanaf haar 7de tot 21ste. Helaas moest ze stoppen vanwege haar werk. Nu doet ze aan fitness en zwemmen.

Wij zijn heel blij dat Jolanda zich op vrijwillige basis inzet voor onze club!

Jolanda vertelt…

‘Ik ben vrijwilliger omdat ik het erg leuk vind om actief bezig te zijn met de dames en ook vooral met mijn dochter Nomi.

Dames 2 is een geweldig team wat veel voor elkaar over heeft. Vooral de schik die ze met elkaar hebben is helemaal top. Het helpt zeker dat het winnen van wedstrijden steeds beter gaat.

Ik ben nu 12 jaar actief bij ASV en krijg veel respons van de meiden die handballen en dat vind ik fijn.

Ik vind onze vereniging een fijne club omdat sport op nummer 1 staat. En daarbij hebben we gewoon fijne mensen die altijd klaar staan voor elkaar.'

JOLANDA BEDANKT!!


Theo Hageman

Geplaatst 31 mrt. 2018 01:03 door Secretaris Handbal

VRIJWILLIGER
in de picture .......

Theo Hageman

Theo Hageman is geboren in Ankeveen op 12 augustus 1944. Hij is opgegroeid in ons dorp en heeft een leuke jeugd gehad. Ze hadden het thuis niet breed, maar zijn ouders deden er alles aan om het voor hun kinderen zo goed mogelijk te maken en dat is ze prima gelukt.

Toen hij in militaire dienst moest, heeft hij gekozen voor de marine. Daar heeft Theo 5 jaar gediend. Vervolgens de burgermaatschappij in waar hij diverse banen heeft gehad, teveel om op te noemen.

Binnen A.S.V. zorgt Theo voor het schoonmaken van de kantine, de kleedkamers, het onderhoud van het groen en het algehele buiten gebeuren. Schilderen is een vak waar hij heel goed in is. Met administratie heeft hij helemaal niets.

Zelf sport Theo ook nog. Elke maandag morgen trimt hij in het bos en op woensdag ochtend zwemt hij in het sportfondsenbad. Wielrennen doet hij ook nog zo af en toe en in de winter mag hij heel graag schaatsen. In het verleden heeft Theo ook bij ASV gevoetbald.

Theo is geen vrijwilliger bij andere verenigingen. Hij steekt al zijn vrije tijd in A.S.V.

Wij zijn heel blij dat Theo zich op vrijwillige basis inzet voor onze club!

Theo vertelt…

‘Ik ben graag met A.S.V. bezig, omdat ik van voetbal hou en ik het prachtig vind dat Ankeveen een gezellig sport complex heeft, wat ik graag wil behouden voor het dorp.

Ik ben al zo’n 20 jaar vrijwilliger en hoop er nog vele jaren aan vast te knopen. Ik krijg van mijn werk op de club veel voldoening.

Wat ik het mooist vind aan onze vereniging: geen gezeur en iedereen doet wat voor elkaar.

THEO BEDANKT!!


Chantal den Blanken

Geplaatst 6 mrt. 2018 00:18 door Secretaris Handbal   [ 7 mrt. 2018 00:02 bijgewerkt ]

VRIJWILLIGER
in de picture .......
Chantal den Blanken

Chantal den Blanken

Chantal is 30 jaar en woont samen met Robert in Kortenhoef, waar ze ook is opgegroeid. Ze heeft ruim 5 jaar in Hilversum gewoond en altijd gezegd dat ze niet terug zou gaan naar Kortenhoef, maar dus toch…. Daar heeft ze geen spijt van, gelukkig.

Op dit moment is Chantal algemeen bestuurslid van ASV Handbal en voornamelijk bezig met technische zaken. Daarnaast is ze samen met het gehele bestuur bezig om een solide vereniging neer te zetten met een bepaalde visie en beleid. Ze fluit ook jeugdwedstrijden en senioren. Voorheen is Chantal ongeveer 10 jaar lid geweest van de jeugdcommissie waarvan 5 jaar als voorzitter. Daarnaast heeft ze ook nog een aantal seizoenen jeugdtraining gegeven.

Chantal handbalt al 24 jaar. Daarnaast tennist ze nu 6 jaar. Vroeger heeft ze naast het handbal altijd geschaatst bij De 5 Dorpen. Daar is ze na 18 jaar mee gestopt, omdat vier avonden in de week trainen en het hele weekend wedstrijden toch wat veel werd. Al komt ze daar nu bijna weer aan als het tennisseizoen begint en het handballen nog niet is afgelopen :-)

Chantal probeert situaties eerst goed te analyseren en is kritisch op wat zij zelf, maar ook anderen doen. Hierdoor is ze in staat goede oplossingen aan te dragen. Dat kritische wordt niet altijd gewaardeerd, maar is voor Chantal gelukkig geen reden om het te laten. Een valkuil voor Chantal is het voor zich uitschuiven van dingen. Ze vindt eigenlijk dat het beter is om zaken gelijk te doen, dan is het maar afgerond.

Wij zijn heel blij dat Chantal zich op vrijwillige basis inzet voor onze club!

Chantal vertelt…

‘Ik vind het belangrijk om een steentje bij te dragen en te helpen als je dat kan doen. Daarnaast vind ik het een leuke en uitdagende taak om ervoor te zorgen dat iedereen plezier beleeft aan ASV. Zowel de leden als de ouders als ook de mensen die slechts kort met ons in aanraking komen. Dat zoiets niet altijd lukt is een feit, maar dan is er de uitdaging om naar een oplossing te zoeken.

Wat ik heel leuk vind om te doen is het organiseren van toernooien en activiteiten. Schoolhandbaltoernooien, gezelligheidstoernooien, de jeugdsponsorloop om geld in te zamelen voor de kantine. Als je ziet dat het een succes is, mensen enthousiast zijn en je positieve geluiden terug hoort, dan ben je best een beetje trots dat jij daar samen met anderen aan bij weet te dragen.

Het mooie van ASV vind ik dat wij het als kleine vereniging voor elkaar krijgen om mensen zo lang aan ons te binden. Voor een hoog niveau handbal moet je echt naar een andere vereniging (daar hopen we natuurlijk verandering in te brengen), maar mensen blijven vanwege het goede gevoel en  de gezelligheid hangen. Overigens zet dat mij gelijk aan het denken dat er in de leeftijdsfase 14-16 vaak wel veel uitstroom is. Jammer en ik ben zeker benieuwd hoe wij deze doelgroep ook langer aan ons kunnen binden.'

CHANTAL BEDANKT!!


1-10 of 24