Beachhandbal toernooi D-jeugd

Plaatsingsdatum: Jun 17, 2015 6:20:5 PM

Zaterdag 6 juni 2015. Een werkelijk prachtige zonovergoten dag. En onze meiden spelen vandaag beach handbal!

Heerlijk spelen in het zand, nee niet met schepjes en emmertjes, maar met een kleine rubberen bal.

Al vroeg moesten we aanwezig zijn, want om 09.00 uur begon het programma al. Er was al veel jeugd aanwezig in de categorie E en D en iedereen stond nog wat onwennig, want wat is beach handbal nou eigenlijk?

Beach handbal wordt op een veld van zand gespeeld van 27 meter lang en 12 meter breed. Er spelen twee teams tegen elkaar van ieder 1 keeper en 3 veldspelers en op blote voeten. De bal is ongeveer de helft van de normale speelbal en er valt zelfs iets mee te stuiteren op het zand. De bedoeling is om snel mogelijk bij het doel van de tegenstander te komen en die uit positie te spelen en te scoren. Maak je een spectaculair doelpunt, bijvoorbeeld door een vliegertje of met een pirouette, dan kun je zelfs twee punten tegelijk verdienen. Ook als de keeper scoort levert het 2 punten op.

De eerste wedstrijd moest door ASV gefloten worden dus kon er alvast een beetje afgekeken worden hoe andere teams met de regels om gingen en daarna moesten de meiden zelf aan de bak. We begonnen ijzersterk en stonden binnen korte tijd 4 punten voor. Er werd goed overgespeeld in de aanval en er was steeds dreiging naar het doel toe. In de verdediging was het even wennen want ze stonden maar met 3 meiden en moesten een lijn van 12 meter verdedigen. De tegenstander kwam beter in het spel en begon ook te scoren. Het was een spannende wedstrijd die uiteindelijk in gelijk spel eindigde. Strafworpen moesten de winnaar opleveren. Jet stopte drie strafworpen en ASV won de wedstrijd dus!

De tweede wedstrijd was lastig. Het was een sterke tegenstander die heel goed de scoringsmogelijkheden van hun keeper wist te benutten. En ja ieder doelpunt is dan 2 punten waard. Er werd gevochten als leeuwen, maar de meiden redden het net niet.

De derde wedstrijd was weer spannend en eindigde in gelijkspel. Toen moesten er shoot outs genomen worden. Ieder team mag vijf keer op het doel van de tegenstander schieten. De keeper gooit de bal naar de eigen veldspeler en die moet dan proberen te scoren bij de keeper van de tegenstander. Degene die dit het vaakst lukt is de winnaar van de wedstrijd. ASV was de verdiende winnaar van de wedstrijd.

ASV werd tweede in de poule en mocht toen nog om het kampioenschap spelen tegen de ploeg waar de meiden in de tweede wedstrijd tegen gespeeld hadden. Hoewel er om iedere bal met volle inzet gestreden werd was de tegenstander een maatje te groot. ASV werd in haar eerste beach handbal toernooi toch mooi 2e!

De gelegenheidscoaches Vero en Bernadette en vaste teller Marc hebben genoten van de meiden! Ook het in grote getalen meegereisde publiek heeft zich zeer vermaakt.

Meiden: TOP!