Wedstrijdverslag Dames 1 - zondag 31 augustus 2014

Plaatsingsdatum: Sep 03, 2014 5:22:31 PM

Na 3 weken voorbereiding stond vandaag de 1e wedstrijd van dit seizoen op het programma. Onze dames begonnen met een thuiswedstrijd tegen K.D.O.

In het begin was het nog even aftasten door beide teams. Het was K.D.O. dat de score opende door een goed uitgespeelde aanval vanaf de RH. Marit , die haar debuut maakte bij Dames 1, kon helaas de bal niet keren.

Door een doelpunt vanaf de RO van Chantal kwamen we weer op gelijke hoogte.

K.D.O. had de beschikking over een paar zeer goede opbouwers, die qua lengte ver boven onze dames uittoornden.

Zij hadden tevens de beschikking over een prima afstandschot wat erg moeilijk te verdedigen was voor onze dames.

K.D.O. liep in de loop van de wedstrijd uit naar een 10-5 voorsprong, maar onze dames gaven het niet op en kwamen terug door collectief te blijven spelen tot een russtand van 11-8 in het voordeel van K.D.O.

In de rust werden nog even de puntjes op de ï gezet en gingen onze dames vol goede moed de tweede helft in. Onze dames pakten de aanwijzingen van de coach goed op en K.D.O. had er duidelijk moeite mee. Het doel werd niet zo makkelijk meer gevonden.

Onze dames kwamen sterk terug tot een gelijke stand van 13-13.

Jammer genoeg konden ze dit niet vasthouden, ondanks goed keepsters werk van Marit die ook nog even een strafworp stopte.

K.D.O. wist het doel nog 5x te treffen en onze dames nog maar 2x wat leidde tot de eindstand van 18-15 in het voordeel van K.D.O.

Een uitslag die niet voelde als een verlies voor onze dames, die kunnen terugzien op een goede wedstrijd waarin veel uitgespeelde kansen werden gecreëerd die helaas niet leidden tot een doelpunt, omdat de paal geraakt werd. (11x)

Ook was het fijn om Natasja weer aan het handballen te zien na 2 seizoenen blessureleed. Ik heb er alle vertrouwen in dat de punten gaan komen, er zit veel potentie in deze groep.

De scores van vandaag kwamen van:

Marjolein, Natasja en Veronique 1x, Nienke 2x en Chantal 10x.

Meiden ik heb van jullie genoten!!

Petra den Blanken