Zondag 25 januari - Houten tegen ASV C1

Plaatsingsdatum: Feb 02, 2015 11:48:51 AM

Op zondag 25 januari speelden we om 11.00 uur uit tegen Houten. We waren ruim op tijd aanwezig. Omdat bij de vorige wedstrijd Houten in de 2e helft 1 op 1 ging verdedigen ging ik ervan uit dat dat vandaag niet zou gebeuren. Door de 1 op 1 verdediging konden wij vorige keer veel scoren en daardoor was de eindstand toen 24-14.

De eerste aanval kregen we meteen een doelpunt om onze oren. Dat is niet de bedoeling dames. Meteen daarna werd het 1-1. Opnieuw beginnen dus. Het was de 1e helft erg spannend met nog een paar seconden te spelen gooide Merel van ongeveer de middellijn naar de keeper en de bal verdween hoog in de hoek. Kortom dit was het mooiste doelpunt van de wedstrijd en de ruststand kwam daarmee op 7-9.

In de rust hebben we besproken dat we direct na rust een aantal doelpunten moeten maken want Houten speelde gewoon erg goed en ik was er niet zeker van dat we deze wedstrijd zouden kunnen winnen. En ja hoor, de 2e helft begint en het regende doelpunten, ook leuk om te zien dat Kim vanaf de hoek 2x scoort en Jip die komt instarten, de bal vanuit de hoek ontvangt en uithaalt en ook scoort. Echt super. De dames hadden wel commentaar op de scheidsrechter omdat die partijdig floot. We kregen 3x geel en Nelly mocht uiteindelijk 2 minuten uitrusten op de bank. Nergens voor nodig maar blijkbaar vond de scheidsrechter van wel en ja de scheidsrechter heeft altijd gelijk. In de rust had ik de dames al gezegd dat ze niet in discussie moeten gaan met de scheidsrechter ook al heeft hij niet de juiste beslissing genomen. We moeten ons eigen spel spelen en niet laten beïnvloeden door wie dan ook.

Al met al een zeer leuke, sportieve wedstrijd met als eind resultaat 13-21 en we nemen dus de punten opnieuw mee naar huis.

Dames ga zo door. Zoals jullie nu verdedigen en aanvallen en met elkaar samenwerken is super. Houden zo. Op zaterdag 31 januari a.s. komt de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. Thuis in de Fuik tegen HVBS (nr. 1 met 3 punten voorsprong) om 18.15 uur. Ik ben benieuwd. We spelen thuis en dat is toch een voordeel. Maar als we blijven spelen zoals we dat de afgelopen wedstrijden hebben gedaan, heb ik er alle vertrouwen in.

Succes!

Birgitta Hodde

coach C1