Zondag 7 december - ASV C1 tegen Leidsche Rijn C2

Plaatsingsdatum: Dec 10, 2014 8:12:47 PM

Vooraf aan de wedstrijd kwam hun coach naar me toe en vroeg hoe het ging en gaf aan dat haar team dit seizoen voor het eerst met elkaar speelden. Alhoewel ons team al enkele jaren met elkaar speelt zegt dat in principe niets. Leidsche Rijn stond volgens de ranglijst onderaan maar dat zegt ook niet zoveel. Vaak is het zelfs moeilijker om tegen de onderste te spelen omdat je als team geneigd bent je aan te passen aan de tegenstander. Alhoewel ik in mijn praatje vooraf aan de wedstrijd had aangegeven ons eigen spel te moeten spelen en ons zeker niet aan te passen aan de tegenstander gebeurde dat in de eerste helft wel. We stond al snel 1-0 achter. Het leek meer op een wandelclub dan op een handbal team. De ruststand was nl. 7-3, weliswaar in ons voordeel. In de rust hebben zowel ik als Jolanda (de trainster van de dinsdag die vandaag ook op de bank zat) de dames ernstig toe gesproken. We gaan meer break-outs lopen, meer snelheid in de bal, een vrije bal wordt met 3 spelers en 1 ervoor genomen en ga zo maar door. Ik wist dat we beter konden handballen dan dat we in de eerste helft hadden laten zien.

De tweede helft ging wel degelijk beter en blijkbaar heeft ons praatje geholpen. Ook verdedigend ging het beter. Er waren mooie acties te zien en er werd geregeld break-out gelopen. Uiteindelijk was de eindstand 21-6 in ons voordeel en maken wij ons op voor de komende wedstrijd tegen Nijenrodes uit Breukelen op zondag 14 december a.s.

We staan op dit moment gelijk met Nijenrodes wat betreft het aantal punten alleen hebben wij een beter doelsaldo. Kortom een uitdaging om de punten a.s. zondag mee naar huis te nemen.

Ik heb er alle vertrouwen in.

groetjes

Birgitta Hodde

coach C-Jeugd