IN MEMORIAM - Gerard Koelink

Plaatsingsdatum: Sep 14, 2020 8:13:59 PM

Vol ongeloof hoorden wij zaterdag het bericht dat onze voorzitter van ASV Handbal Gerard Koelink op 59-jarige leeftijd plotseling is overleden. Een maand geleden had Gerard zijn omgeving geïnformeerd dat bij hem een kwaadaardige kanker was geconstateerd die met chemokuren hopelijk onder controle gehouden zou kunnen worden. Hij ging die strijd met volle overtuiging en goede moed aan en had net de eerste twee kuren achter de rug. Des te wranger is het dat Gerard geen kans heeft gekregen om zijn vechtlust te kunnen tonen. Op 12 september overleed hij aan de gevolgen van een hartstilstand.

Vroeger actief als voetballer bij SV ‘s-Graveland, maar de laatste jaren vooral op de racefiets, want fietsen was zijn grote passie. Gerard fietste bij de Stichting Alpe DuZes veel geld bij elkaar voor onderzoek naar kanker. Behalve die vele beklimmingen op deze berg, organiseerde hij ook anderen evenementen om op die manier zoveel mogelijk geld in te zamelen. Zijn sociale betrokkenheid toonde hij ook als schoolbestuurder en huidig voorzitter van onze handbalvereniging.

Gerard was 7 jaar voorzitter van ASV Handbal en bestuurslid in het dagelijks bestuur van ASV Totaal. Hij vervulde beide functies met veel inzet en toewijding, met zijn passie voor sport en hart voor het dorp. Met zijn ondernemerschap, realisme en kritische blik hield hij ons als bestuur en onze vereniging op de juiste koers. Hij zat altijd vol goede ideeën over hoe we de dingen samen anders en beter konden doen en was echt een verbindende factor binnen onze vereniging. Zelfs tijdens de laatste vergadering, zat hij nog vol ideeën over de toekomst van ASV. Wij zullen hem missen als gedreven vrijwilliger en willen Astrid, Maarten, Floris en Julia en andere familieleden en vrienden heel veel sterkte wensen met de verwerking van dit verlies.

Bestuur ASV Handbal