Competitieverslag - 3 november 2012

Plaatsingsdatum: Nov 05, 2012 4:21:47 PM

Winter Club Team Competitie

Zaterdag 3 november werd de 3de ronde gespeeld in de WCTC. Het team van ASV moest weer naar Soest om daar aan te treden tegen De Cercle de Petanque uit IJsselstein.

Nadat er vrijdagavond een Bingo werd gehouden voor het ASV clubgebouw was het voor een paar spelers erg laat geworden en kreeg men een korte nachtrust. Vol goede moed werd er dus naar Soest gereden om daar gelijk in de 1ste wedstrijd ronde erachter te komen dat de tegenstander vandaag niet met zich zou laten spotten. Het 1ste team kreeg geen bal goed geplaatst en werd met 1-13 afgedroogd. Team 2 deed hier niet aan mee en stuurde hun tegenstander met 13-0 terug naar de kantine. Het 3de team kreeg ook geen bal geplaatst en werd met 0-13 naar hun collega’s terug de kantine ingestuurd om koffie te gaan drinken. Men snapte van ASV niet hoe dit kon omdat vorige week tegen de Gooiers wel alles goed ging.

Voor de 2de ronde zou men de mouwen opstropen en laten zien dat we wel kunnen boulen. Team 1 hield zich aan zijn woord en met een beetje geluk werd deze partij met 13-7 gewonnen. Het 2de team van de 13-0 overwinning kreeg nu geen been aan de grond en verloor verdiend met 4-13. Team 3 kon een hele tijd met de tegenstander mee maar moest op het laatst hen toch laten gaan een ze feliciteren.

10-13 tussenstand 2-4 dus moest alles in de 3de ronde gewonnen worden om deze wedstrijd in een overwinning te laten eindigen. Team 1 ging voortvarend van start en kwam met 10-1 voor. Hierna stokte het en werden de kansen voorlopig niet benut. Na 12-3 werd het toch nog knijpen want de tegenstander kwam tot 10 terug voordat het werd uitgemaakt. 13-10 een en teleurgestelde tegenstander.

Team 2 was zijn dipje te boven en stuurde na een goed gespeelde partij hun tegen stander met 13-4 naar huis. Team 3 had voor deze dag dus de overwinning sleutel in handen en het werd een zeer spannende strijd. Men kwam na een grote achterstand terug tot 11-12 voordat de tegenstander de partij uitmaakte met hun laatste bal. 12-13 verlies en de wedstrijd na 9 partijen met 4-5 wat toch wel een teleurstellend resultaat was voor ASV.

De volgende wedstrijden worden gespeeeld op zaterdag 17 november aanstaande en wel in Wijk bij Duurstede waar dan Mazijk de Petanque de tegenstander is.

Wim Bornhijm