START NIEUWE SEIZOEN!

Plaatsingsdatum: Jul 28, 2021 8:46:1 AM

We zijn weer begonnen aan een nieuw seizoen. Na een moeizaam verlopen corona tijd zijn we weer begonnen met onze hobby: nl. Boulen! Dat doen we op onze baan op het Piet Koster plein, gelegen op het mooie complex van de sportvereniging A.S.V. Ankeveen.

Op de maandagmiddagen spelen we vanaf 14.00 uur het zgn. waterkippentoernooi. Kom eens kijken, speel mee betaal € 1.00 en U heeft een gezellige twee uurtjes van ontspanning. Naast de maandagmiddag spelen we ook om het “open” clubkampioenschap. Dit wordt op de derde zaterdag van de maand gespeeld. Voor dit kampioenschap worden er vier toernooien gespeeld.

Zaterdag 17 juli werd het eerste toernooi gespeeld onder werkelijk schitterende weersomstandigheden. Met 16 deelnemers, waaronder een oud lid (Jan v/d Riet) na enkele jaren van afwezigheid weer de boule-ballen heeft opgepakt en het na, later zou blijken, niet verleerd te zijn. Welkom terug Jan!

Het werd een mooi toernooi met weinig krachtsverschil, wat uit de uitslag bleek. Slechts drie spelers haalden de volle winst uit de drie gespeelde partijen.

Als eerste eindigde de man die het dus niet verleerd heeft:

1e. Jan v/d Riet met 3 winstpartijen en een plus van 22 punten.

2e. Jurrian van Schaik met 3 winstpartijen en een plus van 14 punten.

3e. Ellie van Vliet met drie winstpartijen en een plus van 12 punten.

Zoals bij ieder spelletje, wat je ook speelt, is er een die zijn dag niet heeft, in dit geval was het Ton van Dijk, die zonder een winstpartij, laatste werd met een negatief puntentotaal van 28.

Al met al een geslaagd en gezellig toernooi, wat bleek uit de na-zit, waar er nog lekker met een hapje en drankje (weer door Barbara met een lach geserveerd) nagepraat werd.

Denkt U van: goh wat leuk, lijkt ook wel wat voor mij, kom eens kijken en gooi een “balletje” mee. Boule ballen zijn aanwezig.

U bent van harte welkom in deze kleine 30 jarige vereniging!