Verdiende Zege A.S.V. Petanque’91

Plaatsingsdatum: Dec 16, 2016 9:10:9 AM

Zaterdag 10 december moesten de jeu de boulers van ASV naar Leusden om daar te spelen tegen de Hakhorst. Deze tegenstander is goed bezig in deze competitie daar zij op de 2de plaats staan. Na en voorspoedige reis kwamen we aan bij de tegenstander die al op ons aan het wachten waren. Na invulling der formulieren en en kop koffie werd er getost voor de 1ste ronde. Het was in het begin ven aftasten en daar bleek dat we aardig aan elkaar gewaagd waren.

Toch kwam team 1 in de problemen en na een zeer spannend slot was er toch een 12-13 nederlaag. Team 2 kwam na een gelijk opgaande strijd met 8-7 voor en deze voorsprong gaven zij niet meer uit handen uitslag 13-7.

Team 3 was helemaal een spannende wedstrijd die door goed te plaatsen en een schot vaste tireur met een fraaie 13-3 stand gewonnen werd.

Nadat we een pauze achter de rug hadden werden de tripletten ingedeeld. Het streven

was om beide partijen te winnen maar dat lukte niet helemaal. De 1ste partij werd met 11-13 verloren maar de 2de wedstrijd na een spannend slot met 13-12 gewonnen.

Hierna was er overleg wat deze stand voor ons kon betekenen. Gewoon 2 partijen winnen en dan ben je er . Vol goede moed dus er tegen aan maar de tegenstander had zijn lesje geleerd. Team 3 verloor de toss en ook totaal het overzicht in deze partij en werden gewoon met 1-13 weggespeeld. De teleurstelling bij hen was enorm en men ging maar bij de andere partijen kijken. Team 1 stond een mooi eindje voor en gaf geen krimp en maakte de partij met een mooi geplaatste laatste bal uit. 13-5 . Ton op naar team 2 . Wat een spanning daar zeg en wat een zelfbeheersing bij de beide teams.

Bij een stand van 10-9 voor ASV was het team zo sterk dat zij de tegenstander geen punt meer gunde en met 13-9 werd de overwinning op een waardige manier gevierd. De tegenstander feliciteerde ons met de overwinning en hoopt in heet voorjaar revanche te nemen maar dat is gelukkig nog een eind weg.