Van de voorzitter van ASV '65 Voetbal

Het eerste elftal presteert nog wat wisselvallig en staat op een tiende plaats, maar dat zegt nog niet zoveel, want zouden ze drie punten meer hebben, dan zouden ze op de derde plaats staan. Na 5 wedstrijden zijn er slechts 5 punten verzameld.

Afgelopen zondag was er een hele leuke spannende streekderby tegen Nederhorst. De spanning maakte veel goed, want het was geen goede wedstrijd van twee kanten. In de allerlaatste minuut maakten wij de gelijkmaker. Dat was wel heel zuur voor onze buurtjes.

Er wordt goed getraind en het elftal is naar elkaar toe aan het groeien. Uiteraard willen we weer bovenin meedraaien. Het streven is om weer een periodetitel in de wacht te slepen en proberen te promoveren naar de derde klasse.

Het tweede elftal zit in zwaar weer en kampt met een bezettingsprobleem. Veel blessures en het te makkelijk afschrijven zijn hier debet aan. Toch is er goede hoop dat het goed gaat komen, al is de situatie best zorgelijk.

Ook met het tweede elftal willen we minimaal in het linkerrijtje gaan eindigen. De veteranen hebben ook een lastige opstart en presteren nog ondermaats. Maar veel spelers en niet de minste waren de afgelopen weken afwezig. Nu deze spelers weer aanschuiven is het vertrouwen groot dat het team van Joost Botterman de punten weer gaat pakken. Vorig seizoen hadden ze een fantastische tweede seizoenshelft.

Het recreatieteam van de zaterdag is lekker bezig en er wordt op de donderdagavond goed getraind tesamen met de zondag 2. Deze formule is een succes aan het worden. De hoofdtrainer Dennis van Dijk traint ze persoonlijk, zodat hij ook weet wat er achter de selectie zit. Daarna volgt er veelal een partijspel tegen de veteranen.

Trots zijn we uiteraard dat we dit seizoen sedert vele jaren weer een A-1 team hebben. Het heet tegenwoordig anders (JO18). Hans Rook is hun enthousiaste trainer en de jongens zijn gek met hem. Het team komt aardig op stoom en heeft de laatste twee competitiewedstrijden tegen IJFC en Vianen knap gewonnen. De trainingsopkomst hier is echt geweldig te noemen.

Samen met de leuke B-groep hopen we in de toekomst enige spelers van de A en de B klaar te kunnen stomen voor de A-selectie. Wij zijn ook van plan om weer met een soort van Jong ASV”65 te gaan beginnen om te bouwen aan een goede toekomst.

Afgelopen maandag heb ik twee dames van de KNVB op visite gehad, want zij waren geinteresseerd in het wel en wee van ASV”65, want er wordt in Zeist op een of andere manier positief over ons gesproken. Een bijzonder leuk gesprek was het en er komt nog een vervolg.

Ik heb verteld dat er steeds minder vrijwilligers voorhanden zijn en uiteraard is dat ook landelijk een structureel probleem. Zij hebben voorgesteld om met ons mee te willen denken en willen ons wat tips geven om vrijwilligers te gaan benaderen. 1 van de dames sluit aan bij een volgende voetbalvergadering en zal de bestuursleden interviewen om te vernemen wat er allemaal aan takenpakketten zijn en daarna zal zij ons gaan adviseren.

Ben zeer benieuwd wat hier uit gaat komen, want momenteel zijn diverse bestuursleden te zwaar belast en op termijn wordt de hobby dan niet echt leuk meer, want we moeten dan te veel en worden zaken een verplichting en dat kan niet de bedoeling zijn.

Tot zover even,

met sportieve groet,

Dick Blom