Bernadette Kolfschoten

Plaatsingsdatum: Feb 09, 2020 4:32:35 PM

VRIJWILLIGER

in de picture .......

Bernadette Kolfschoten

Ik ben Bernadette Kolfschoten, ben getrouwd met Aloys en samen hebben wij twee prachtige kinderen, Tim en Jet. Wij vormen een echte sportfamilie en heel veel vrije tijd gaat dan ook in de sport zitten. Daarnaast zijn wij (in ieder geval 3 van ons) besmet met het keepersvirus, want alleen een gek gaat op doel staan en laat zoveel harde ballen op zich afkomen en probeert die dan ook nog te stoppen. Tim keept bij de voetbal in Nederhorst, Jet bij ASV handbal en ik zelf heb vele jaren gekeept bij de handbal (eerst bij Nederhorst en later bij ASV) en keep tegenwoordig in het damesvoetbalteam van Nederhorst. Aloys staat wel achteraan op het veld, maar dan als laatste man.

Toen Jet aangaf graag op handbal te willen was het voor ons een uitgemaakte zaak dat dat dan bij ASV zou zijn. En tja, als je er dan toch bent dan kun je net zo goed gelijk je handen uit de mouwen steken op het veld waar in het verleden toch al zoveel zweetdruppeltjes van je gevallen zijn…

Toen ik zelf nog actief keepte heb ik jarenlang bij ASV keeperstraining gehad van Truus Wolvenne. Een kei van een trainster die ons (ik trainde toen veel samen met Veronique, Monique en Petra) keihard liet werken en ons alleen maar beter maakte als keeper. Maar die ons dus ook onze stempel op het veld liet druken met die vele zweetdruppels die we daar achterlieten. Een heerlijke tijd. Toen Jet ging handballen wierp ik mij dan ook al snel op als keeperstrainer. Het is heerlijk om jonge mensen zich te zien ontwikkelen en daar een bijdrage aan te mogen leveren! En nu mag ik er voor zorgen dat zij hun stempel middels zweetdruppels op het veld drukken…

Inmiddels ben ik ook invalcoach van de B-jeugd naast de vaste coaches Yvonne en Veronique en assisteer ik Rob op de donderdagavond als hij weer op bezielende wijze en met veel humor trainen geeft aan de dames senioren en de B-jeugd. Overigens een uitstekende combinatie die de ontwikkeling van de B-jeugd nog versneld heeft en afgelopen jaar tot het kampioenschap heeft geleid in de zaal. Ook dit jaar staan de meiden er weer goed voor!

Wij zijn heel blij dat Bernadette zich op vrijwillige basis inzet voor onze club!

Bernadette vertelt…

Door de jaren heen heb ik al heel wat vrijwilligersfuncties gehad, en vaak meerdere tegelijk. Zo was ik bij Nederhorst scheidsrechter, keeperstrainer, wedstrijdsecretaris, penningmeester, maar stond ik ook het veld schoon te blazen als er weer veel blad op was gevallen. Dit alles samen met een grote groep vrijwilligers.

Bij ASV dus keeperstrainer, assistent-trainer, invalcoach en heb ik in het verleden ook nog in de commissie jeugdzaken gezeten. Op dit moment ben ik naast mijn rol bij ASV ook nog actief bij Nederhorst in de commissie voetbalzaken afdeling meidenvoetbal. Samen met mijn compaan Joyce zijn we gestaag de meidenafdeling aan het uitbouwen.

In al deze activiteiten gaat veel vrije tijd zitten, maar de positieve energie die je er voor terug krijgt is enorm.

Waar ik enorm van kan genieten is wanneer in een wedstrijd een bepaald systeem lukt waar door de meiden op de training keihard op is getraind. Dit is niet altijd direct zichtbaar voor de toeschouwers, maar als ik het dan zie lukken dan kan ik compleet uit mijn dak gaan. Maar ook als je een speelster op de training heel hard ziet werken, maar die in de wedstrijd nog wat schuchter is, zich ziet ontwikkelen tot iemand die steeds zelfverzekerder wordt en zelfs een doelpunt maakt. Ik vind het geweldig en ben dan trots om daar deel van uit te mogen maken!

Vrijwilligers zijn wat mij betreft het hart van een vereniging. Op hun komen vele taken neer, die zij over het algemeen graag en met grote inzet doen. Heb je veel vrijwilligers als vereniging dan mag je jezelf als vereniging rijk rekenen.

En ASV mag zich rijk rekenen!

BERNADETTE BEDANKT!!