Vrijwilliger Peggy Torsing

Plaatsingsdatum: Jan 03, 2017 9:13:4 AM

VRIJWILLIGER

in de picture .......

Peggy Torsing

Peggy is 26 jaar en woont samen met haar vriend in Kortenhoef. Ze werkt als Financieel Consultant bij Deloitte. Peggy is opgegroeid in Ankeveen en daar ligt toch echt haar hart. Als klein meisje van 6-7 jaar is ze begonnen met handballen bij de mini’s. Altijd super fanatiek en gebrand om te winnen, wilde ze nooit een wedstrijd laten schieten. Dit ging niet zo goed met haar andere hobby’s van toen, bugel spelen en tennissen, samen. Ook leidde deze combinatie weleens tot ergernissen bij haar vader wanneer ze weer eens een gekneusde vinger door handbal opliep, en de volgende zondag niet mee kon spelen met het concert. Handbal bleek toch haar grootste passie en ze doet dit nog altijd met evenveel plezier en fanatisme in Dames 1

Naast dat ze zelf handbalt, is ze al 10 jaar actief als vrijwilliger. Zo rond haar 16e heeft ze de opleiding tot jeugdscheidsrechter gedaan en sindsdien fluit ze ongeveer 5 jeugdwedstrijden per seizoen. Daarna heeft ze een tijd de handbalpagina’s op de ASV website beheerd en sinds 3 jaar is ze penningmeester bij de handbal. Met haar economische studieachtergrond is deze vrijwilligersfunctie haar op het lijf geschreven. Helder inzicht in de financiële cijfers geven is erg belangrijk voor een kleine vereniging als de onze. Daarnaast is het ook een uitdaging om elk jaar onze beperkte middelen zo goed mogelijk te benutten en het jaar positief in zowel sportieve als financiële zin af te sluiten. Tot slot is Peggy sinds een jaar één van de jeugdtrainers van de C-jeugd. Dit zijn meiden in de leeftijd van 11-14 jaar en dit vraagt weer een hele andere aanpak dan de financiële administratie. Ze vindt het leuk om deze meiden uit te dagen en te motiveren om alles eruit te halen wat erin zit op sportief vlak. Daarnaast vindt Peggy gezelligheid en het team-gevoel erg belangrijk. Als ze het spel en het plezier van de meiden op het veld ziet dan is ze best trots en geeft dat veel voldoening.

Naast penningmeester bij ASV handbal is Peggy ook penningmeester bij Stichting Oranjefestiviteiten Ankeveen. Als kind heeft ze op het dorp altijd meegedaan met de spellen op Koninginnedag en het Sinterklaasfeest in Ankeveen. Ze vindt het belangrijk dat deze evenementen blijven bestaan en probeert op deze manier haar steentje bij te dragen.

Wij zijn heel blij dat Peggy zich op vrijwillige basis inzet voor onze club!

Peggy vertelt…

‘Onze vereniging is klein en gezellig, maar is bovenal toegankelijk voor iedereen.

Zo’n 3 jaar geleden vroeg mijn vader, werkzaam in Rotterdam, een collega van hem of hij het leuk zou vinden om een gasttraining voor Dames 1 en 2 te verzorgen. Deze collega, inmiddels geen onbekende meer, zou één gasttraining geven maar is inmiddels al 3 seizoenen hoofdtrainer bij ASV.

Eenmaal gegrepen door de gezelligheid van ASV en het enthousiasme van de speelsters, kon hij niet meer weg.

Dit geeft aan wat de kracht is van onze vereniging.

PEGGY BEDANKT!!